1. Bedrijf/ Opdrachtgever.
Restaurant Juffrouw Tok, Dhr. J. Vergouw
2. Opdrachten en mijn rol en verantwoordelijkheden hierbinnen.
In samenhang met Dhr. J. Vergouw en de opdrachtgever een idee uitwerken tot een geslaagd familie evenement voor 110 personen. Het mee organiseren van de avond en mezelf inlezen op dit bedrijf zodat ik de achtergrond beter begrijp en hier rekening mee kan houden tijdens het evenement.
3. Het verloop van de opdracht.
Uit een vorige opdracht die ik heb ontvangen van Dhr. J. Vergouw is gebleken dat hij zeer blij was met het beoogde eindresultaat en heeft hierop besloten mij te bellen om te vragen of ik nog een keer zo een opdracht zou willen uitvoeren. Na telefonisch overleg ben ik naar de zaak toe gereden en hebben we de aspecten doorgenomen die van toepassing waren. Denk hierbij aan de reden van het feest en wat ze verwachten en welke aspecten Dhr. J. Vergouw zou willen laten terugkomen tijdens deze spetterende feestavond.
De opdrachtgever komt uit een welgestelde familie uit Tiel en aangezien ze zich in een hoger segment van de samenleving bevinden ben ik tot de conclusie gekomen dat we dit echt moeten spetteren om zo vaker deze gasten te mogen ontvangen in de onderneming van Dhr. J. Vergouw. De reden waarom het monsterball heet was omdat de opdrachtgever continu het woord monsterlijk groot en monsterlijk goed uit sprak. Aan de hand hiervan hebben we onderling besloten om dit event het monsterball te laten heten. De opdrachtgever kon hier om lachen en ging hier mee akkoord. De reden voor het feestje was dat hij 30 jaar was geworden en zijn vriendin een zeer hoge studie heeft afgerond. Dus inderdaad reden voor een feestje.
Tijdens de voorbereidingen heb ik me eigen goed ingelezen op de wensen van de gast, dit natuurlijk om zo het perfecte eindresultaat te geven en hun visie en mening door te laten schemeren tijdens deze avond. Tijdens het begingesprek over de wensen van de gast kwamen we al snel tot de conclusie dat het een feest met stijl moest worden en dat het inderdaad monsterlijk groot aangepakt moest worden. Het leukste was toen de opdrachtgever aangaf dat het budget onbeperkt was. Dit geeft natuurlijk veel mogelijkheden om zo het hogere segment van deze gasten te bereiken. Door dit gesprek kregen Dhr. J. Vergouw en ik al gelijk een beeld van het extreme, het monsterlijke, het grote. We zijn hierop daarna ook direct doorgegaan met brainstormen over hetgeen wat we precies in gedachten hadden en hoe we dit gingen voltooien.
Tijdens de voorbereidingen liepen we tegen allerlei extreem leuke dingen om de zaal mee te versieren, overheerlijke chique en kitsch tierelantijntjes wat perfect past bij de wensen van de gast. We hadden alles besteld en verwerkt tot hetgeen wat wij wilden hebben voor onze gasten, van allerlei dranken tot allerlei hapjes en geheel warme buffetjes tussendoor.
Tijdens de feestavond die begon om 21.00 uur in de avond hebben we van tevoren de zaal uitgeruimd, alle tafels en stoelen moesten eruit deze konden we mooi buiten kwijt dankzij het mooie weer. Hierop zijn we alles gaan inbouwen en aansluiten versieren en klaarzetten.
Uiteindelijk is het echt een zeer geslaagd feest geweest. De gasten hadden het goed naar hun zin en hebben genoten van een culinaire avond en in combinatie met leuke muziek en overduidelijke kwaliteit. Uiteindelijk hebben ze ruim 1300 drankjes genuttigd en heel erg veel gegeten. Hiermee hadden we al rekening gehouden aangezien de opdrachtgever zelf aangaf zorg maar dat er voldoende te eten en te drinken is.
De gasten gingen uiteindelijk om 04.15 uur weg en de schoonmaak kon beginnen. Na een evaluatie van een uurtje zijn we tot de conclusie gekomen dat het een zeer winstgevend event was geweest en dat gasten zeer tevreden waren over het eindresultaat. Wij hadden niet anders verwacht en ons volledig ingezet.
4. De ontwikkelde competenties.
De competenties die ik hiermee ontwikkeld heb zijn;
Omgevingsbewustzijn, verbeeldingskracht, visie & innovativiteit.
Competenties;
1. Omgevingsbewustzijn (Niveau 1)
Situatie: Tijdens deze opdracht heb ik me eigen goed moeten inlezen om zo de wensen van de gast te volbrengen. Aangezien het een zeer welgestelde familie is en ze zich bevinden in een hoger segment binnen de samenleving moest ik weten wat de behoefte waren van deze gasten. Hierbij heb ik me breed laten informeren over de aard van de familie en wat ze al eerder hebben gedaan qua feestjes en partijen om zo onderscheidt te kunnen maken in hetgeen wat al gedaan is. Tevens is dit iets wat nuttig is voor de studie aangezien er een diversiteit van segmenten zijn binnen onze samenleving. Ik heb me eigen hierop goed kunnen inlezen en dus weet ik wat er speelt binnen deze wereld wat altijd handig is voor de toekomst.
Taken: De volgende taken heb ik ondernomen. Ogen en oren zeer goed open houden. Ik ben tevens in gesprek gegaan met de vertegenwoordiger van de leverancier om zo te kijken wat hun allemaal te bieden hebben op dit gebied. Tevens werd er van mij verwacht dat ik dit project tot een goed eindresultaat moest brengen en zo de wensen van onze gasten te voldoen.
Acties: Ik ben in gesprek gegaan met de leverancier en weet wat er speelt binnen deze samenleving. Verder heb ik een paar vakbladen gelezen wat betrekking heeft tot het hogere segment in onze samenleving. De gasten kicken hierop en laten zich graag verwennen door iemand die verstand heeft van hetzelfde segment als hun zichzelf in bevinden. De bladen die ik heb gelezen waren Misset Horeca & Qoute. Hierin staan een diversiteit van artikelen dat betrekking heeft tot deze samenleving. Nu kreeg ik zowel inzicht in het feit van horeca segmenten en een stukje waarde en normen binnen het segment waar onze gasten zich in bevonden.
Resultaat: Dit alles heeft geleid tot een geslaagd resultaat en de gasten waardeerden de uitleg over de high quality food. Dit omdat ik zelf nog bezig ben geweest met deze producten en van tevoren een goed gesprek heb gehad met de leverancier zodat ik wist wat en hoe en waar het vandaan kwam. Na het inlezen van het hoger segment ben ik tot de conclusie gekomen dat iedereen anders behandelt dient te worden. En weet ik waar onze kansen lagen om zo een hoger standaard ideaal te bereiken. De gasten waren laaiend enthousiast en hebben toegezegd zeker nog een keer terug te keren naar de onderneming van Dhr. J. Vergouw.
Terugkoppeling: Mocht ik nogmaals voor deze situatie komen te staan dan zou ik het niet anders aanpakken. Ik ken het bedrijf van Dhr. Vergouw al aangezien ik daar al bezig ben geweest voor een eerdere opdracht. Tijdens het ontwikkelen van deze opdracht ben heb ik me eigen goed in kunnen lezen op de ontwikkelingen binnen het segment waar onze opdrachtgever zich in bevond.
2. Verbeeldingskracht (Niveau 1)
Situatie: Door middel van een goed gesprek zowel met opdrachtgever, de leverancier en Dhr. J. Vergouw wist ik wat we moesten bereiken om het de gasten zeer goed naar zin te laten hebben. Het praten en uitwisselen en van ideeën zorgt bij mij al snel voor een realistisch eindideaal in mijn hoofd. Ik kan dit natuurlijk nooit alleen voltooien en hierdoor legde ik mijn idee bij Dhr. J. Vergouw voor. Hij vond het een zeer leuk en haalbaar idee.
Taken: Een taak hierbij is lastig te beschrijven, maar mijn mening is dat je vooral je ogen en oren goed moet opensplitsen om alles te zien en te horen. En natuurlijk je fantasie de vrije loop moet laten gaan. Hetgeen wat de gast vertelt is voor mij vaak al reden genoeg om de fantasie de vrije loop te laten gaan. Hierdoor weet ik wat ik wil en wat de mogelijkheden zijn.
Acties: Nogmaals beschreven heb ik me ogen en vooral oren goed de kost gegeven. Gelijk noteren wat me te binnen schiet. Door deze ideeën ontwikkel ik een eindideaal op papier en dit leg ik voor aan Dhr. J. Vergouw. Aan de hand hiervan hebben we samen in overleg met de gast het beoogde eindresultaat gerealiseerd.
Resultaat: Zoals ik al eerder vermelde de gast heeft een zeer mooie avond/ nacht gehad en alleen maar vol lof gesproken over onze uitvoering van onze gezamenlijke ideeën. Het beeld dat ik in me hoofd kreeg en vervolgens op papier heb gezet is het eindbeeld geweest van deze opdracht. Een zeer realistisch doel met een zeer geslaagde uitvoering.
Terugkoppeling: Mocht ik nogmaals voor deze situatie komen te staan dan zou ik het niet anders aanpakken dan ik nu heb gedaan. In mijn opinie is het heel simpel, of je hebt veel verbeeldingskracht of je hebt het haast niet. Het is lastig om de je fantasie de vrije loop te laten gaan, maar hierdoor ontstaan wel schitterende ideeën en uiteindelijk ook een perfect eindresultaat.
3. Visie (Niveau 1)
Situatie: Ik vorm nogal snel mijn eigen mening en ben niet bang om deze bij te stellen door de mening van anderen. In tegendeel ik luister en noteer graag alles wat ik hoor om zo mijn mening eventueel bij te stellen. Het leukste was bij dit project dat aan de hand van mijn mening ik zowel de opdrachtgever als de ondernemer ervan heb overtuigd om mijn idee te volgen om zo een zeer geslaagd eindresultaat te behalen. Hierdoor liet Dhr. J. Vergouw mij bijna alles bepalen en dacht ik te weten dat zoals het ging zoals ik het graag wilde dat we dan een perfect eindresultaat gingen behalen. Beter nog dan iedereen gedacht had.
Taken: Ik heb aangegeven wat ik graag zou willen zien in combinatie met de wensen en behoefte van de gast natuurlijk. Aan de hand hiervan zijn we het gaan uitwerken en mocht ik bepalen hoe alles werd geplaatst en wat we waar wilden gebruiken. Ik heb de grote lijnen aan mogen geven en ook aardig wat details mogen verwerken. Vanuit mijn verbeelding werd verwacht dat ik een plan maakte op papier om zo visueel te verwoorden wat ik in gedachte had.
Acties: Ik heb mijn idee uitgewerkt samen met Dhr. Vergouw en zo de alles doorgevoerd binnen dit plan. Hetgeen waar we mee bezig waren was zeer goed, alleen het eindresultaat was verbluffend puur alleen omdat ik en Dhr. Vergouw de zelfde mening deelde en elkaar aanvulde op alles. Versiering, eten, drinken en dit alles binnen het hogere segment van onze gast.
Resultaat: Het resultaat was echt perfect, nog beter dan we in gedachten hadden en dit terwijl we al een erg hoog streven hadden. Het was leuk om wederom vanuit een idee uit me hoofd een eindresultaat te ontwikkelen waarbij iedereen zoiets had van WOW. Inclusief ik, het was geweldig en de complimenten stroomden binnen en de fooi was ook niet verkeerd en dit zegt bijna altijd wat over het resultaat en de verwachtingen die volbracht zijn.
Terugkoppeling: Mocht ik nogmaals voor deze situatie komen te staan dan vind het ik het lastig in te schatten wat ik de volgende keer zou veranderen. Mijn mening is sowieso altijd naar perfectie streven en dit is natuurlijk al erg lastig, maar dit levert wel meer opdrachten op. En uiteindelijk betaald de opdrachtgever wel alles wat je bezit.
4. Innovativiteit (Niveau 1)
Situatie: Het vakgebied van dit hogere segment was vrij nieuw voor mij en heb me dus breed laten informeren over de mogelijkheden binnen dit onderwerp. Ik heb veel informatie moeten opslaan en het was vrij vermoeiend ik ben ik 3 weken volgepompt met deze vernieuwing voor mijzelf op dit vakgebied. Ik heb veel geleerd en mezelf ook daadwerkelijk opengesteld op dit gebied waardoor ik nu de vernieuwingen en de trends en ontwikkelingen beheers binnen dit segment en vakgebied.
Taken: De exacte taak bij deze competentie is lastig te verwoorden. Mijn mening is dat je gewoon goed moet luisteren en ontspannen hiertegen over staan. Wees gewoon benieuwd naar wat het allemaal te bieden heeft. Hierdoor ontwikkelen jezelf alleen maar en kun je alles gebruiken om jezelf te laten groeien binnen diverse takken van het vak op het gebied van vrije tijd.
Acties: Inlezen op de nieuwe onderwerpen die je kan tegen komen. Luisteren en vooral me eigen interesseren voor dit vakgebied. Hierdoor heb ik allerlei nieuwe dingen opgemerkt en kunnen gebruiken bij deze opdracht.
Resultaat: Het was erg leuk, veel nieuwe dingen geleerd zowel over het eten en drinken als de wensen van de gast. Het segment waarin in onze opdrachtgever zich bevond was redelijk nieuw voor mij. Ik heb mezelf nooit verdiept in dit segment en was erg benieuwd wat het te bieden heeft. Ik heb veel geleerd over dit vakgebied het was vooral vrij nieuw voor mij en hierdoor heb me zeer open gesteld voor deze vernieuwing voor mijzelf op dit vakgebied.
Terugkoppeling: Mocht ik nogmaals voor deze situatie komen te staan dan zou ik het niet anders aanpakken. Mijn interesses liggen nog steeds binnen het vakgebied van horeca en voornamelijk de grote kant van het massa. Ik luister graag en hoor graag nieuwe dingen voorbij komen wat betrekking heeft tot dit vakgebied.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten